Zoeken

Tanger in opstand: "bestemming voor extremisten uit België en Nederland"

20 juli 2024 - 20:30 - Marokko

©

Actievoerders in Tanger zijn een online petitie gestart tegen een artikel waarin de inwoners van de stad worden bestempeld als "extremisten" en "radicalen". Ze eisen een onderzoek naar de beschuldigingen en de verantwoordelijken.

In de petitie uiten de initiatiefnemers hun "sterke verontwaardiging" over het artikel, dat volgens hen misleidende en onjuiste informatie over Tanger bevat. Ze roepen de rechterlijke macht op om in te grijpen en de reputatie van de stad en haar inwoners te beschermen.

Lees ook: Iraanse invloed: sjiisme wint terrein onder Marokkaanse vrouwen in België

De petitie is een reactie op een artikel op de Facebookpagina van de website Goud. Daarin werd beweerd dat Tanger is veranderd van een stad die schrijvers en dichters van over de hele wereld aantrok, in een bestemming voor "extremisten en radicalen" uit omliggende dorpen en voor sjiieten uit België en Nederland.

Lees ook: Jaar celstraf voor dwingen gezin tot sjiisme-bekering

De tekst beschrijft Tanger als een broeinest van extremisme en religieus radicalisme, overspoeld door salafisme, de Moslimbroederschap en soefisme. Sommige inwoners worden zelfs beschuldigd van potentiële terroristische activiteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team