Zoeken

Tanger bewaakt door drones

25 augustus 2024 - 12:10 - Marokko

©

In Tanger zetten de autoriteiten drones in om illegale bouw in risicogebieden op te sporen. Verschillende wijken, waaronder Mesnana, Charf en Mghogha, worden nu regelmatig vanuit de lucht in de gaten gehouden met drones die zijn uitgerust met camera’s met hoge resolutie.

Volgens Al3omk is het doel van deze maatregel om eventuele overtredingen van de bouwvoorschriften op te sporen. De gouverneur van Tanger, Younès Tazi, heeft deze stap genomen om een halt toe te roepen aan de illegale bouw, die een ernstige bedreiging vormt voor de leefomgeving en de veiligheid van de inwoners. Dankzij de luchtfoto’s kunnen zelfs de kleinste veranderingen in het stadsbeeld worden waargenomen en kunnen illegale bouwwerken worden geïdentificeerd voordat ze zijn voltooid.

Lees ook: Casablanca zet drones in voor toezicht op openbare ruimtes

De beelden die de drones hebben gemaakt, hebben al geleid tot de ontdekking van talloze gevallen van illegale bouw. Zo heeft een stedenbouwkundige commissie in Hay Benkirane de sloop bevolen van een aantal verdiepingen die in strijd met het bestemmingsplan waren gebouwd.

Lees ook: Marokko: drones voor toezicht op cannabisplantages

De laatste tijd zijn er in Tanger en omgeving veel bouwwerken gesloopt om onder andere de kustlijn te verbeteren en effectief op te treden tegen illegale bouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team