Zoeken

Tanger verlaten tijdens Eid ul-Adha

18 juni 2024 - 23:50 - Marokko

©

De beroemde Avenue du Mexique in Tanger, doorgaans bruisend van handelsactiviteit, lag er tijdens de viering van Eid ul-Adha op maandag, volledig verlaten bij. Duizenden inwoners van de stad verlieten de afgelopen dagen de stad om het feest met familie door te brengen in andere delen van Marokko.

De leegloop is een zeldzame gebeurtenis voor de drukke handelsstraat, die het hele jaar door een constante stroom van mensen kent. De oorzaak is de viering van Eid ul-Adha, een van de belangrijkste islamitische feestdagen. Veel mensen kiezen ervoor om deze periode met familie door te brengen, wat leidt tot een massale exodus uit steden.

Lees ook: Tanger verbiedt Eid ul-Adha concert met raï-zanger Weld Aicha

Volgens de exploitanten van de busstations in Tanger verlieten in totaal 45.000 reizigers de stad met de bus. Zij reisden naar verschillende steden in het koninkrijk om zich te herenigen met familie en geliefden voor de feestelijkheden.

De leegloop van Tanger is een duidelijk teken van het belang van familiebanden en traditie voor Marokkanen. Eid ul-Adha is een moment om samen te komen, te vieren en te delen, en voor velen betekent dit dat ze terugkeren naar hun roots en tijd doorbrengen met dierbaren in hun geboortestreek.

Lees ook: Grillen schapenkoppen verboden in Tanger tijdens Eid ul-Adha

Na het feestweekend, dat 4 dagen duurt, wordt verwacht dat de meeste mensen terugkeren naar Tanger. De stad zal dan weer bruisen van activiteit, met de Avenue du Mexique die ongetwijfeld haar gebruikelijke drukte zal hervatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team