Zoeken

Tanger Med: symbolische overwinning voor Marokkaanse bedrijven

6 augustus 2024 - 07:00 - Economie

©

In een historische mijlpaal voor Marokko hebben twee Marokkaanse bedrijven, Somagec en SGTM, de aanbesteding gewonnen voor de uitbreiding van de haven van Tanger Med. Het is de eerste keer dat een dergelijk grootschalig project wordt toegewezen aan Marokkaanse bedrijven, in plaats van aan buitenlandse ondernemingen.

Het consortium van Somagec en SGTM overtuigde met een technisch en financieel aantrekkelijker voorstel dan hun concurrenten, waaronder grote internationale spelers, meldt El Faro de Ceuta.

Lees ook: Historische prestatie voor Tanger Med

Volgens Tanger Med is er een contract getekend met het Marokkaanse consortium voor de uitvoering van de werkzaamheden, die naar schatting 5,1 miljard dirham kosten en vier en een half jaar zullen duren. De uitbreiding van Tanger Med moet de haven in staat stellen om tegen 2030 jaarlijks tot een miljoen vrachtwagens te verwerken en daarmee de economische groei van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima te stimuleren.

Lees ook: Tanger Med blijft vierde in wereldranglijst

Deze toewijzing aan een Marokkaans consortium bewijst dat Marokkaanse bedrijven in staat zijn om grote projecten binnen te halen, zowel nationaal als internationaal. In maart van dit jaar stond Tanger Med al in de top 20 van meest bezochte havens ter wereld. De haven verwerkt meer dan de helft van de totale tonnage die jaarlijks door alle Marokkaanse havens samen wordt afgehandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team