Zoeken

Tanger mobiliseert miljoenen voor bescherming zwerfhonden

30 juni 2024 - 19:20 - Marokko

©

In Tanger eist de Jeugd Groen Beweging dat de slachting van zwerfhonden wordt stopgezet totdat het project voor de bouw van een dierenasiel voltooid is. De gemeente Tanger heeft hiermee ingestemd.

In een persbericht na een terreinbezoek door de burgemeester van Tanger aan de bouwplaats van het asiel voor zwerfhonden en -katten, uitte de beweging haar tevredenheid over de voortgang en de verwachte voltooiing van de werkzaamheden. Het project, dat wordt gefinancierd met 10 miljoen dirham door de prefectuur en 5 miljoen dirham door de gemeente Tanger, wordt gezien als een model dat ook in andere steden in het noorden geïmplementeerd kan worden.

Lees ook: Verontwaardiging na slachting zwerfhonden in Tanger

Volgens de Facebookpagina van de gemeente Tanger is dit innovatieve project bedoeld om de gezondheidsomstandigheden van zwerfdieren te verbeteren en hun ongecontroleerde verspreiding tegen te gaan. De gemeente streeft naar een veilige en gezonde omgeving voor deze dieren en biedt hen zorg volgens moderne gezondheidsnormen.

Het asiel omvat diverse faciliteiten, zoals een administratief gebouw, een dierenkliniek met een onderzoekskamer, een operatie- en sterilisatieruimte, een quarantaineruimte, stallen voor opvang en opslagruimtes. De voorzieningen zullen worden uitgerust met de nieuwste technologieën, inclusief mobiele eenheden voor sterilisatie en een voertuig met kooien, om efficiënt en effectief te kunnen functioneren.

Lees ook: Zwerfhonden, een nachtmerrie voor Marokkanen

De beweging riep de gouverneur van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima op om soortgelijke asielen in andere gemeenten te helpen bouwen en financieel te ondersteunen, in lijn met humanitaire principes en ter voorbereiding op toekomstige internationale evenementen in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team