Zoeken

Tanger blijft worstelen met wegen vol gaten

15 september 2024 - 18:00 - Marokko

©

Ondanks een contract van ruim 8 miljoen dirham om de vele gaten in de wegen van Tanger te repareren, blijven automobilisten en andere weggebruikers hinder ondervinden. Burgemeester Mounir Lymouri heeft zijn belofte om het probleem binnen enkele weken op te lossen niet kunnen waarmaken.

Behalve wat kleine reparaties in de buurt van het stadhuis en enkele straten in het centrum, zijn de wegen nog steeds in slechte staat. Dit zorgt voor grote teleurstelling bij de inwoners van Tanger. Gemeenteraadslid Bilal Akouh uitte zijn ongenoegen in een interview met Achkayen. Hij vertelde dat hij, net als andere raadsleden en inwoners, blij was met de aanbesteding om de gaten in de stad aan te pakken. Maar die blijdschap was van korte duur.

Lees ook: Scheuren in nieuwe zeedijk in Tanger zorgen voor ophef

"Na de ondertekening van het contract en het begin van de werkzaamheden, bleek dat de operatie zich vooral richtte op de hoofdwegen en belangrijke verkeersaders van de stad", aldus Akouh. "De meeste straten, vooral de kleinere, zijn onaangeroerd gebleven. Dit betekent een dagelijkse lijdensweg voor weggebruikers en bewoners."

Lees ook: Miljard dirham voor voor betere wegen in regio Tanger

Akouh voegde eraan toe dat zelfs de straten die wel zijn gerepareerd, snel weer in slechte staat verkeren door een gebrek aan kwaliteitscontrole tijdens de werkzaamheden. Hij stelt dat de problemen met de wegen in Tanger complex zijn en vaak te wijten zijn aan het ontbreken of de gebrekkige controle op werkzaamheden uitgevoerd door nuts- en telecombedrijven. "Tanger heeft behoefte aan een slogan die beter aansluit bij de wensen van de inwoners, namelijk ’Nul Gaten Nul Kuilen’, en aan meer toezicht en handhaving", concludeerde Akouh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team