Zoeken

Miljard dirham voor voor betere wegen in regio Tanger

11 september 2024 - 17:10 - Marokko

©

De regionale raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima en het Marokkaanse ministerie van Uitrusting en Water hebben samen een miljard dirham uitgetrokken voor de aanleg en het onderhoud van plattelandswegen in de regio.

De overeenkomst, die in juli door de regionale raad werd goedgekeurd, heeft als doel de economische aantrekkelijkheid van het platteland te vergroten, investeringen aan te trekken en sociale ongelijkheid en regionale verschillen te verkleinen. Het programma loopt van 2024 tot 2027 en is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van plattelandswegen, het ontsluiten van geïsoleerde gemeenschappen en dorpen, en het verbeteren van de verbindingen tussen de verschillende provincies en steden in de regio.

Lees ook: Noord-Marokko krijgt moderne wegen

Het budget van een miljard dirham zal gezamenlijk worden gefinancierd door de regionale raad (700 miljoen dirham) en het ministerie van Uitrusting en Water (300 miljoen dirham). De kosten dekken technische en geotechnische studies, onteigening van grond, het verleggen van nutsvoorzieningen (water, elektriciteit, communicatie) en de daadwerkelijke aanleg van de wegen. Een regionale commissie, onder leiding van de gouverneur van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, zal toezicht houden op de uitvoering en evaluatie van de overeenkomst.

Lees ook: Marokkaanse wegen beter dan die van Italië en Zweden

Dit project maakt deel uit van het regionale ontwikkelingsprogramma 2022-2027 van de regionale raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima en sluit aan bij de nationale programma’s van de Marokkaanse regering om het wegennet in het hele land te verbeteren en het platteland van essentiële infrastructuur te voorzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team