Zoeken

Marokko pompt miljarden in wegen voor veilig verkeer

19 juli 2024 - 07:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Uitrusting en Water investeert jaarlijks bijna 18 miljard dirham in wegenprojecten, zo verklaarde minister Nizar Baraka woensdag tijdens een symposium in Rabat.

In zijn openingstoespraak op het symposium, georganiseerd door het ministerie in samenwerking met de Marokkaanse Vereniging voor Wegencongressen (AMPCR), benadrukte Nizar Baraka dat zijn departement regelmatig gespecialiseerde teams inzet om wegen in bergachtige gebieden in de winter sneeuwvrij te maken en in woestijngebieden in de zomer te ontdoen van opgestoven zand.

Lees ook: Marokko wil regels voor e-steps

De nationale strategie voor verkeersveiligheid 2017-2026 besteedt speciale aandacht aan de veiligheid van de wegeninfrastructuur, aldus Mohamed Abdeljalil, minister van Transport en Logistiek. Hij betreurde echter de toename van ongevallen met tweewielers en driewielers. De weg is een "gedeelde ruimte die het recht op veilig verkeer voor alle weggebruikers moet garanderen, wat kan worden bereikt door een veilige wegeninfrastructuur", aldus Abdeljalil.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, moeten er volgens de minister dringende maatregelen worden genomen, waaronder het opleiden van personeel, het invoeren van een specifiek systeem voor het beoordelen en classificeren van het wegennet op basis van veiligheid, en het opzetten van innovatieve financieringsmechanismen voor projecten.

Lees ook: Expresweg Tiznit-Dakhla: project van 10 miljard dirham bijna klaar

Het tweedaagse symposium bood de gelegenheid om de stand van zaken op het gebied van verkeersveiligheid te bespreken en te zoeken naar manieren om veiligere wegeninfrastructuur te ontwikkelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team