Zoeken

Tarik Khbabez uitgeschakeld in Glory-toernooi, begon gevecht met blessure

9 juni 2024 - 14:50 - Sport

©

Tarik Khbabez (31) heeft zijn titel als Glory-kampioen niet kunnen verdedigen. De kickbokser uit Den Haag verloor in de halve finale van het achtmanstoernooi van Donegi Abena. Abena had twee rondes nodig om Khbabez te verslaan met een technische knock-out.

Tarik Khbabez kwam al geblesseerd aan de start van het toernooi. Hij had tijdens zijn vorige gevecht een pees in zijn rechterhand gescheurd. "Ik was een beetje gehandicapt", gaf Khbabez na afloop toe. "Dat is vier weken geleden gebeurd bij het sparren. Ik was niet helemaal fit, ik kon niet echt een vuist maken, maar ik had wel honderd procent het gevoel dat ik ondanks die gescheurde pees kon winnen. Ik ben ervoor gegaan, maar helaas heb ik in de eerste partij tegen Pascal Touré te veel trappen gevangen op mijn linkerbeen."

Lees ook: Tarik Khbabez over fans en succes: in Marokko "maak je pas gekke dingen mee"

De Surinaamse Abena domineerde het gevecht vanaf het begin. Hij richtte zich op het linkerbeen van Khbabez, dat al eerder in het toernooi geblesseerd was geraakt. In de tweede ronde wist Abena Khbabez met een harde trap naar de grond te werken. De Marokkaans Nederlandse kon niet meer opstaan en de scheidsrechter stopte het gevecht.

Lees ook: Donegi Abena aast op revanche: "Khbabez won onreglementair"

Abena won hiermee 100.000 euro prijzengeld en maakt nu kans op een gevecht om de wereldtitel tegen Khbabez, die eerst moet herstellen van zijn blessure voordat hij weer in de ring kan stappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team