Zoeken

Taxi’s in Tanger in opstand tegen luchthavenbussen

8 juni 2024 - 09:50 - Marokko

©

Tientallen taxichauffeurs in Tanger kwamen woensdag samen om te protesteren tegen de "oneerlijke concurrentie" van de nieuwe shuttlebussen die de luchthaven Ibn Battouta verbinden met het treinstation.

De chauffeurs verzamelden zich op het luchthaventerrein en blokkeerden de weg voor de bussen die woensdag in gebruik werden genomen om het vervoer van reizigers van de luchthaven naar het treinstation en de binnenstad te stroomlijnen. De chauffeurs klaagden over oneerlijke concurrentie en beweerden dat hun inkomsten zijn gedaald sinds de start van de busdiensten.

Lees ook: Grote taxi’s persen reizigers af op luchthaven Tanger

De introductie van deze nieuwe lijn maakt deel uit van de inspanningen van de lokale autoriteiten om het openbaar vervoer in Tanger te verbeteren. De bedoeling is om reizigers en toeristen een kwaliteitsvolle en goedkope vervoersdienst te bieden op het traject tussen de luchthaven en het centrum van Tanger, en een einde te maken aan de woekerprijzen van taxichauffeurs die soms meer dan 300 dirham vragen voor deze rit, terwijl de nieuwe bussen slechts 40 dirham kosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team