Zoeken

Taxichauffeur betrokken bij moord op Firdaous in België

13 augustus 2024 - 13:50 - Wereld

©

De politie heeft een nieuwe verdachte opgepakt in het onderzoek naar de tragische dood van de 11-jarige Firdaous in Merksem. Jorn B., een 28-jarige taxichauffeur uit Rumst, wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Hij zou mogelijk het wapen hebben opgehaald bij een eerder aangehouden verdachte, Daniëlle R. uit Putte.

Firdaous kwam in januari 2023 om het leven toen onbekenden met een oorlogswapen het vuur openden op de garagepoort van haar ouderlijk huis. Op een kogelhuls die op de plaats delict werd gevonden, werd het DNA van Daniëlle R. aangetroffen. Deze vrouw was al eerder in beeld bij de politie vanwege een grote hoeveelheid wapens die in haar woning was aangetroffen.

Lees ook: Nederlandse verdachte van moord op 11-jarig Firdaous vrijgelaten

Het onderzoek leidde vrijdag tot verschillende huiszoekingen bij kennissen van Daniëlle R. Tijdens een van deze huiszoekingen werd Jorn B. gearresteerd. Het Antwerps parket verdenkt hem ervan als tussenpersoon te hebben gefungeerd door het moordwapen op te halen bij Daniëlle R.

Lees ook: Twee Nederlanders opgepakt voor doodschieten 11-jarige Firdaous in België

Jorn B. is zaterdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van moord op Firdaous en drievoudige poging tot moord op haar familieleden. Hij zit momenteel in voorlopige hechtenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team