Zoeken

Terugroepactie Citroën en DS in Marokko

14 augustus 2024 - 06:00 - Marokko

©

Stellantis Marokko heeft een dringende terugroepactie aangekondigd voor bepaalde modellen van de Citroën C3 en DS 3 vanwege defecte airbags. Eigenaren van deze auto’s wordt geadviseerd om onmiddellijk te stoppen met rijden en contact op te nemen met een erkende dealer voor een gratis vervanging van de airbags.

De terugroepactie is onderdeel van een wereldwijde operatie en is gericht op specifieke modellen van de Citroën C3 (geproduceerd tussen april 2009 en februari 2017) en de DS 3 (geproduceerd tussen juni 2009 en mei 2019). Het probleem ligt bij de airbags die zijn gefabriceerd door het Japanse bedrijf Takata. Deze airbags kunnen na verloop van tijd, vooral in warme en vochtige klimaten, defect raken. In het ergste geval kan de airbag bij een aanrijding met te veel kracht ontploffen, waardoor metalen fragmenten in de auto kunnen worden geslingerd met ernstig of zelfs fataal letsel tot gevolg.

Lees ook: Boost voor auto-export: Stellantis krijgt eigen spoorlijn

Stellantis benadrukt dat de veiligheid van haar klanten prioriteit heeft en dat de airbags zo snel mogelijk moeten worden vervangen. De dealers hebben voldoende airbags op voorraad om de reparaties snel uit te voeren. Eigenaren worden aangeraden om direct een afspraak te maken.

Lees ook: Stellantis investeert fors in Marokkaanse autoproductie

Het Takata airbagschandaal heeft wereldwijd al tot tientallen doden en honderden gewonden geleid. Het Japanse bedrijf ging in 2017 failliet als gevolg van de enorme kosten van de terugroepacties en rechtszaken. Stellantis heeft de afgelopen maanden al miljoenen auto’s teruggeroepen vanwege dit probleem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team