Zoeken

Stellantis investeert fors in Marokkaanse autoproductie

2 juli 2024 - 18:00 - Economie

©

Stellantis, het moederbedrijf van merken als Peugeot, Citroën en Opel, wil zijn productiecapaciteit in Marokko fors uitbreiden. Topman Carlos Tavares ziet in het Noord-Afrikaanse land een oplossing voor de hoge kosten van elektrische auto’s in Europa en de felle concurrentie uit China.

Europese autofabrikanten waarschuwen dat de prijzen van elektrische auto’s omlaag moeten om te kunnen concurreren met Chinese fabrikanten, die goedkope en milieuvriendelijke modellen aanbieden. Ze dringen er bij Europese politici op aan om de klimaatdoelstellingen te herzien.

Lees ook: Productie Kenitra-fabriek Stellantis stijgt naar 450.000 voertuigen per jaar

Carlos Tavares ziet Marokko en Turkije als landen waar elektrische auto’s tegen lagere kosten kunnen worden geproduceerd. Stellantis is van plan 300 miljoen euro te investeren in de fabriek in Kenitra, met als doel de productiecapaciteit te verhogen en 2000 nieuwe banen te creëren.

Lees ook: Marokkaans automerk Neo Motors is hit (video)

De CEO is lovend over Marokko als investeringsland en noemt het "een land met prachtige voorwaarden om te investeren". Hij ziet Marokko als een belangrijke groeimarkt voor Stellantis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team