Zoeken

Tetouan-Nador: lawaaierige bruiloften tot laat in de nacht verboden?

23 juni 2024 - 17:10 - Marokko

©

De gemeente Tetouan wil orde en naleving van de volksgezondheidswetten afdwingen in feest- en trouwzalen. Inwoners van Nador hopen op soortgelijke maatregelen in hun stad.

In een bericht aan alle eigenaren van feest- en trouwzalen benadrukt de gemeente Tetouan het belang van het naleven van artikel 100 van de wet inzake lokale besturen. Dit artikel regelt de exploitatie van inrichtingen die schadelijk zijn voor de gezondheid, lawaaiig en gevaarlijk zijn. Tevens benadrukt de gemeente het belang van het naleven van de brief van de provinciegouverneur met betrekking tot het gebruik van luidsprekers ’s nachts, zowel binnen als buiten feest- en trouwzalen. Het gebruik van luidsprekers moet stoppen om 1 uur ’s nachts van 22 maart tot 23 september, en om middernacht van 24 september tot 21 maart, aldus de gemeente. Evenzo is het gebruik van vuurwerk binnen of buiten feest- en trouwzalen verboden.

Lees ook: Suhour-trommel onder vuur in Tanger

De eigenaren worden verzocht de nodige sanitaire en preventieve maatregelen te treffen en maatregelen te nemen om de verkeersdoorstroming in de straten van de stad niet te hinderen en de buren niet te storen. De gemeente verplicht alle beheerders van feestzalen ook om een ​​overeenkomst te ondertekenen tussen de eigenaar van de zaal en de afnemer van de zaaldiensten. De afnemer dient zich de geldende voorwaarden en wetgeving na te leven. Bij overtreding van deze bepalingen kan de eigenaar van de zaal worden gesanctioneerd.

Lees ook: Zomerhuwelijken in Marokko: vraag overstijgt aanbod, prijzen schieten omhoog

In Nador hopen de inwoners dat de lokale autoriteiten soortgelijke maatregelen zullen nemen. De stad kampt met dezelfde problemen als Tetouan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team