Zoeken

Toerist in ziekenhuis na aanval door zwerfhond in Tanger

7 juni 2024 - 16:00 - Marokko

©

Een buitenlandse toerist is dinsdag in Tanger Lees ook: aangevallen door een zwerfhond. Het slachtoffer werd kort na aankomst in de stad gebeten en naar een privékliniek overgebracht. Deze zoveelste aanval door zwerfhonden, aan de vooravond van het hoogseizoen, heeft verontwaardiging gewekt in de stad.

De toerist werd gebeten door de zwerfhond net nadat hij van de boot was gestapt in de haven. Hij werd met spoed overgebracht naar een privékliniek. Volgens Al Akhbar "is er geen risico op besmetting met rabiës, aangezien zwerfhonden in de omgeving van de haven worden gecontroleerd en geïdentificeerd door de bevoegde diensten van de gemeente."

Lees ook: Vrouw klaagt Casablanca aan na aanval door zwerfhonden

De inwoners van Tanger hebben hun verontwaardiging uitgesproken over deze zoveelste aanval door zwerfhonden die de stad terroriseren. Ze roepen de stadsautoriteiten op om een ​​haalbare oplossing te vinden voor dit probleem voordat het hoogseizoen begint. "Het incident heeft het project voor een dierenasiel dat de gemeente Tanger had aangekondigd, weer op de voorgrond gebracht", aldus de publicatie.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in zaak vrouw aangevallen door zwerfhonden in Casablanca

In afwachting van de bouw en uitrusting van dit asiel voor zwerfhonden en katten, dat meer dan 12 miljoen dirham zou kosten, roepen de inwoners van Tanger de autoriteiten op om een ​​tijdelijke opvangcentrum voor zwerfhonden op te richten, zoals de provincie Tanger had gevraagd in een brief aan de gemeentebestuurders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team