Zoeken

Tram: inwoners Casablanca woedend

2 augustus 2024 - 06:00 - Marokko

©

Inwoners van Casablanca zijn boos over de aanhoudende vertragingen van de nieuwe tramlijnen 3 en 4. De lijnen zouden in juni al in gebruik worden genomen, maar zijn nog steeds niet operationeel. Dit leidt tot toenemende frustratie onder de inwoners.

Hoewel er moderne voorzieningen zijn geïnstalleerd op de stations en er automatische kaartjesautomaten zijn geplaatst, begrijpen de inwoners niet waarom de vertragingen zo lang duren. Het gebrek aan officiële communicatie van het vervoersbedrijf maakt de situatie erger, meldt Aljarida24.

Lees ook: Tram wordt duurder in Casablanca

De gevolgen zijn nu al merkbaar. De bestaande tramlijnen zijn overvol en ook andere vervoersmiddelen zoals taxi’s hebben moeite om de vraag bij te benen, waardoor zich in de metropool verplaatsen steeds moeilijker wordt. Reizigers moeten rekening houden met langere reistijden en een dienstregeling die vaak niet aansluit bij de behoefte, vooral tijdens de spits.

De onvrede over de situatie wordt steeds duidelijker, zowel in dagelijkse gesprekken als op sociale media. Inwoners vragen zich af of de autoriteiten wel in staat zijn om hun projecten uit te voeren en eisen duidelijke uitleg.

De gemeentelijke oppositie heeft de kwestie aangegrepen om het stadsbestuur te bekritiseren. Ze verwijten het bestuur dat het zijn beloftes aan de burgers niet nakomt en dat de transportcrisis hierdoor verergert. De oppositie eist antwoorden en een duidelijke tijdlijn voor de ingebruikname van de nieuwe lijnen.

Lees ook: Marokko leent 40 miljoen euro voor uitbreiding tram Rabat

Ook de gouverneur van de regio, Mohammed Mhidia, heeft zijn ongeduld geuit en heeft het vervoersbedrijf "Casa Transport" opgeroepen om de werkzaamheden te versnellen. De lijnen 3 en 4, die belangrijke wijken zoals Derb Sultan, Avenue Mohammed V en Sidi Othmane met elkaar moeten verbinden, worden met smart verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team