Zoeken

Hoe zit het met de treinverbinding tussen Tanger stad en luchthaven

8 juni 2024 - 18:30 - Marokko

©

Bijna een jaar na de lancering door de nationale spoorwegmaatschappij ONCF en de regionale raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, boekt het project voor een spoorverbinding tussen het treinstation van Tanger-stad en de luchthaven Ibn Battouta aanzienlijke vooruitgang.

De technische en bouwkundige studies zijn al afgerond, meldt Tanja24. Het project, gelanceerd door de ONCF en de regionale raad een jaar geleden, heeft als doel om de Tanger Med Free Zone, de internationale luchthaven Ibn Battouta, de nieuwe stad Ibn Battouta en het Academisch éiekenhuis Mohammed VI te verbinden met het treinstation van Tanger-stad.

Lees ook: Eindelijk busdienst naar luchthaven Tanger

De spoorverbinding tussen het station en de luchthaven Ibn Battouta past in de inspanningen om efficiënte en innovatieve oplossingen te vinden voor het mobiliteitsprobleem, door te onderzoeken hoe de stad Tanger kan worden aangesloten op het spoornet. Enkele dagen geleden werd ook een stadsbusdienst gelanceerd tussen de luchthaven van Tanger en het treinstation, een initiatief dat het bestaande tekort in deze sector zou moeten helpen opvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team