Zoeken

Tropische storm op komst in Marokko?

30 augustus 2024 - 11:20 - Marokko

©

De Marokkaanse weerdienst heeft geruchten over een naderende tropische storm de kop ingedrukt. Ook de hoop op een einde aan de langdurige droogte in het land wordt daarmee de bodem ingeslagen.

"De weersomstandigheden in Marokko blijven normaal, afgezien van enkele hevige onweersbuien waarvoor een algemeen waarschuwingsbericht is uitgegeven voor woensdag en donderdag", aldus het hoofd communicatie van de meteorologische dienst. Hij voegde eraan toe dat meteorologen wel de beweging van tropische luchtmassa’s naar het noorden hebben waargenomen in augustus en september. Dit kan leiden tot zware regenval en overstromingen, zoals afgelopen weekend in het Midden-Atlasgebergte en delen van het zuidoosten.

Lees ook: Marokko: wanneer de winter verandert in zomer

De weerdienst heeft een oranje waarschuwing afgegeven voor onweersbuien met 20 tot 35 millimeter regen in verschillende provincies, waaronder Boulemane, Taza en Al Hoceima.

Lees ook: Zandstorm en windstoten van 115 km/u in Oujda: experts reageren

Ook klimaatexpert Asmae Arbaoui bevestigt dat Marokko geen risico loopt op een tropische storm. Ze roept op een einde te maken aan de geruchten die paniek zaaien onder de bevolking. Arbaoui benadrukt dat de luchtstromen afkomstig zijn uit het noorden, en niet uit het zuiden zoals beweerd werd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team