Zoeken

Tsunami-risico in Marokko? Experts antwoorden

30 juli 2024 - 13:00 - Marokko

©

De recente plaatsing van evacuatieborden in kuststeden en video’s op sociale media die een terugtrekkende zee tonen, hebben geleid tot ongerustheid onder Marokkanen over een mogelijke tsunami. Marokkaanse experts stellen echter gerust: de kans op een tsunami is uiterst klein.

Nasser Jabbour, directeur van het Nationaal Instituut voor Geofysica, legt uit dat het terugtrekken van zeewater een normaal en voorspelbaar fenomeen is dat op gezette tijden voorkomt. De huidige situatie aan de Marokkaanse kust geeft geen reden tot bezorgdheid.

Lees ook: Tsunami-waarschuwing veroorzaakt paniek in El Jadida

Ook El-Houssein Youabed, hoofd communicatie van de nationale meteorologische dienst, bevestigt dat er volgens de weersvoorspellingen geen dreiging is. De borden op het strand van El Jadida maken deel uit van een project van de Chouaib Doukkali Universiteit, gesteund door UNESCO, om de bevolking voor te bereiden op mogelijke rampen.

Lees ook: Marokko bereidt zich voor op tsunami

Experts roepen burgers op om geruchten op sociale media niet te geloven en alleen te vertrouwen op officiële informatiebronnen. Ze benadrukken dat er geen reden is voor paniek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team