Zoeken

Kazyon vs BIM: duel aan de top van hard-discounting in Marokko

11 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

De Egyptische keten Kazyon, gespecialiseerd in kleine supermarkten met basisproducten, is op weg een serieuze concurrent te worden voor de Turkse discounter BIM in Marokko. Hoewel Kazyon pas een jaar geleden voet aan de grond zette in het koninkrijk, heeft het al 100 winkels geopend en zijn er plannen voor nog 600 nieuwe vestigingen in de komende jaren.

BIM, dat al sinds 2008 actief is in Marokko, heeft momenteel 745 winkels en blijft ook uitbreiden. Het bedrijf opende vorig jaar 60 nieuwe winkels en is dit jaar van plan om er nog 58 te openen. Met een omzet van 4,1 miljard dirham is BIM een belangrijke speler op de Marokkaanse markt.

Lees ook: Kazyon, Egyptische outsider, zet BIM onder druk in Marokko

De vraag is nu wie de strijd om de hard-discountmarkt in Marokko gaat winnen. BIM is een gevestigde naam met een groot aantal winkels, terwijl Kazyon snel aan terrein wint met ambitieuze uitbreidingsplannen. Volgens ingewijden in de sector zal Kazyon met zijn expansie een deel van de klanten van BIM wegkapen.

Lees ook: BIM verkoopt Marokkaanse producten in Turkije

De concurrentie tussen de twee ketens wordt nog interessanter door het feit dat Kazyon de leiding van zijn Marokkaanse dochteronderneming heeft toevertrouwd aan Mohamed Benmezouara, de voormalige directeur van BIM Marokko. Met zijn kennis en ervaring in de Marokkaanse markt lijkt Kazyon klaar om de strijd met BIM aan te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team