Zoeken

Vakantie Marokkaanse diaspora "verpest" in Al Hoceima

16 juli 2024 - 17:10 - Marokko

©

De prijzen voor eten en drinken in hotels, restaurants en cafés in de Marokkaanse badplaats Al Hoceima zijn deze zomer flink omhooggeschoten, tot groot ongenoegen van Marokkanen uit het buitenland en lokale vakantiegangers.

Zo kost een taco in sommige zaken nu 70 dirham, bijna het dubbele van de 40 dirham die je er normaal voor betaalt. Ook salades en populaire gerechten als couscous zijn fors duurder geworden, meldt Nadorcity. Zelfs frisdrank is niet ontsnapt aan de prijsstijgingen. De prijzen in Al Hoceima liggen nu hoger dan in andere toeristische plaatsen in Marokko, zelfs in dezelfde regio.

Lees ook: Vakantie in Marokko: 50 dirham voor een kopje koffie

De torenhoge prijzen baren activisten en mensen uit de toeristische sector zorgen. Ze vrezen dat dit "tijdelijke" gedrag de regio en het toerisme zal schaden. Volgens hen hebben veel Marokkanen uit het buitenland en toeristen al besloten om naar een andere bestemming uit te wijken vanwege de dure prijzen in Al Hoceima.

Lees ook: Stijgende prijzen jagen toeristen weg uit Noord-Marokko

Sommigen roepen de autoriteiten op om de horecazaken en hotels te controleren op voedselveiligheid en hygiëne, en om de exorbitante prijzen aan te pakken. Ze vinden dat de hebzucht van sommige ondernemers niet past bij het niveau van de aangeboden diensten en niets te maken heeft met vrije marktwerking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team