Zoeken

Val cocaïnekoning in Tanger

15 augustus 2024 - 20:30 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft een grote slag geslagen tegen de drugshandel in Tanger. De rechtbank van eerste aanleg in de stad heeft de beruchte cocaïnebaron "Batata" veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Zijn handlanger, "Chiker", kreeg vijf jaar.

Dit vonnis, uitgesproken na een reeks hoorzittingen, markeert het einde van een grootschalige operatie om een crimineel netwerk te ontmantelen dat steeds meer invloed kreeg in de regio.

Lees ook: Vrouw en kinderen van raadslid Tanger betrapt op cocaïnehandel

Het onderzoek, uitgevoerd door de gerechtelijke politie van Tanger, heeft de werkwijze van deze criminele organisatie aan het licht gebracht. "Batata", afkomstig uit de volkswijk Casabarata, had zich snel opgewerkt tot een belangrijke speler in de cocaïnehandel. Zijn snelle opkomst, van kleine dealer tot groothandelaar, maakte hem een prioritair doelwit voor de politie, meldt Achkayn.

Lees ook: Bekende YouTuber gearresteerd voor cocaïnehandel in Marokko

"Batata" werd enkele dagen voor zijn handlanger gearresteerd in Tetouan, terwijl hij ontspande op het strand van Sania. Zijn handlanger werd onderschept in een Dacia Logan, een voertuig dat hij gebruikte om drugs te leveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team