Zoeken

Vastgoed Spanje: Marokkanen bij belangrijkste kopers

27 september 2024 - 07:00 - Wereld

©

De Spaanse huizenmarkt blijft een aantrekkelijke bestemming voor buitenlandse investeerders. Volgens recente cijfers kochten zij in het afgelopen kwartaal 15% van alle verkochte woningen, een stijging van één procentpunt ten opzichte van tien jaar geleden. Onder deze investeerders bevindt zich een aanzienlijk aantal Marokkanen.

De Balearen, de Canarische Eilanden en de regio Valencia zijn het populairst onder buitenlandse kopers. In deze regio’s vertegenwoordigen zij respectievelijk 33,37%, 31,11% en 28,79% van alle transacties. Murcia en Catalonië maken de top vijf compleet.

Lees ook: Marokkanen kampioen in aankoop vastgoed in Catalonië

"Spanje biedt een zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, wat het succes bij buitenlandse investeerders verklaart", zegt Ferran Font, directeur Studies en woordvoerder van Pisos.com. Ondanks een lichte prijsstijging blijft de Spaanse huizenmarkt concurrerender dan andere bestemmingen.

Lees ook: Marokkanen kopen massaal woningen in Spanje

Hoewel Britten lange tijd de grootste groep buitenlandse kopers vormden, zien we nu een meer divers beeld. In 2014 waren zij goed voor 15,77% van de kopers, tegenover 8,37% in 2024. Duitsers, Marokkanen (6,1% van de verkopen), Roemenen en Fransen zijn nu de belangrijkste nationaliteiten onder buitenlandse investeerders in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team