– 250 g bladerdeeg
– 1 losgeklopt ei
– 250 g gepelde garnalen
– 100 g geraspte kaas
Bechamelsaus
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/4 l melk
– Peper, zout
– Muskaatnoot
Rol het bladerdeeg uit en snijd in stroken met een mes. Wikkel een reepje deeg van beneden naar boven rond een roomhoornpennen of een met aluminiumfolie zelfgemaakt puntzakje. Bestrijk de hoorntjes met het losgeklopt ei en leg ze ondersteboven op een licht ingevette bakplaat. Laat 20 minuten in de oven op 180° bakken. De hoorntjes moeten mooi goudkleurig zijn. Laat afkoelen en maak de hoorntjes los.
Bechamelsaus
Laat de boter op een zacht vuurtje smelten, voeg er de bloem bij en blijf mengen tot een zachte pap. Voeg de melk toe en blijf met een klopper roeren om klonters te vermijden. Voeg zout, peper, muskaatnoot en de garnalen toe. Haal van het vuur wanneer de saus lichtjes op je lepel blijft plakken.
Vul de hoorntjes met de garnalen-bechamelsaus en bestrooi met geraspte kaas. Doe de hoorntjes enkele minuten voor het opdienen in een voorverwarmd oven om de kaas te gratineren.
Marokkaanse thee
Marokkaanse muntthee
Gevulde groentenstaafjes
Babouche of slakken op zijn Marokkaans
Seffa
Rghaifs met lamsvlees