Zoeken

Veranderingen op luchthaven Tanger

12 juni 2024 - 14:40 - Marokko

©

De luchthaven Tanger Ibn Battuta past zich aan aan het toenemende luchtvaartverkeer door de indeling van de vertrekhallen voor internationale en binnenlandse vluchten te wijzigen. Dit project, dat woensdag werd ingehuldigd, heeft tot doel de passagiersstromen te optimaliseren en de reiservaring te verbeteren.

Passagiers van binnenlandse vluchten beschikken nu over een vertrekhal van 300 m² met twee boardinggates. Deze scheiding van de stromen zorgt voor een betere organisatie en tijdsbesparing voor alle passagiers.

Lees ook: Ibn Battuta luchthaven Tanger ondergaat complete metamorfose

De hal voor internationale vluchten is vergroot en uitgerust met drie nieuwe boardinggates. De paspoort- en bagagecontrole werden eveneens versterkt om een optimale veiligheid te garanderen. Voor het comfort van de passagiers is er ook een commerciële zone van 460m² ingericht.

Deze herinrichting maakt deel uit van het "Quick Wins"-programma dat door luchthavenbeheerder ONDA is opgezet om te beantwoorden aan het toenemende luchtvaartverkeer in Tanger. Deze oplossing maakt het mogelijk om de capaciteit van de luchthaven te verhogen van 1,5 tot 2,3 miljoen passagiers per jaar, in afwachting van de bouw van een nieuwe terminal die gepland is voor 2028.

De eerste resultaten van het "Quick Wins"-programma zijn bemoedigend, meldt de directie. Het aantal passagiers op binnenlandse vluchten steeg met 67% eind mei 2024 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal binnenlandse vluchten is ook gestegen van 12 naar 24 per week.

Lees ook: Eindelijk busdienst naar luchthaven Tanger

In het kader van de voorbereidingen van Marokko op de organisatie van het WK 2030, plant de ONDA op middellange termijn de bouw van een nieuwe terminal. De architectuurstudies voor dit project zijn al afgerond en de aanbesteding voor de bouwwerkzaamheden wordt in de de komende maanden uitgegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team