Zoeken

Verdachte in moordzaak Meryeme in België vrijgelaten na leugendetectortest

31 augustus 2024 - 11:00 - Marokko

©

De man die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw Meryeme in een appartement in het Belgische Sint-Gillis in 2022, is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij zat al anderhalf jaar in voorlopige hechtenis en wordt ervan verdacht de dood van zijn vrouw te hebben geënsceneerd als zelfmoord.

Het parket van Brussel bevestigt dat de verdachte onder elektronisch toezicht is geplaatst na een positieve uitslag van een leugendetectortest. Zijn advocaat, Carine Couquelet, meldt dat hij zijn kinderen weer heeft kunnen zien.

Lees ook: Schietpartij in Brussel: politie zoekt moordenaar Badreddine Jammal

De 60-jarige Meryeme werd op 12 oktober 2022 dood aangetroffen in een appartement aan de Merodestraat in Sint-Gillis. Een buurman alarmeerde de politie toen hij haar lichaam aan het balkon zag hangen. De echtgenoot van het slachtoffer werd gearresteerd vanwege zijn gedrag tijdens de interventie van de hulpdiensten. Een forensisch arts concludeerde dat er sprake was van moord in plaats van zelfmoord.

De buurtbewoners van Meryeme hadden moeite te geloven dat de vrouw, beschreven als een vrome huisvrouw die de bedevaart naar Mekka had gemaakt, zelfmoord zou hebben gepleegd. Een medisch-gerechtelijk onderzoek concludeerde dat ze was gewurgd, terwijl een contra-expertise in opdracht van de verdediging de zelfmoordthese ondersteunde. Een college van experts neigt echter naar de moordthese.

Lees ook: In België vermoordde Malak (13) werd verkracht

De exacte omstandigheden rond de dood van Meryeme blijven onduidelijk. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek vermoeden de autoriteiten dat een mogelijk tweede huwelijk in Marokko het motief voor de moord zou kunnen zijn. Een andere bron meldt dat een van de kinderen van het echtpaar tijdens een verhoor zou hebben gesproken over een eerdere zelfmoordpoging enkele dagen voor de tragische ontdekking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team