9 september 2017 - 19:15 - Marokko
In een verklaring op woensdag heeft de Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit ONSSA de resultaten bekendgemaakt van de analyses omtrent de kleurverandering van vlees van schapen die voor het Offerfeest werden geslacht.
Honderden mensen deelden in de dagen na het feest foto’s van schapenvlees dat soms blauwachtig, soms groen en zelfs grijs was geworden.
Volgens de ONSSA is de « verkleuring van het vlees voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van bacteriën die onmiddellijk na het slachten van de karkas naar het vlees migreerden omdat het immuunsysteem stopte met functioneren ».
De warmte en de niet naleving van de hygiënische normen, alsook de omstandigheden waarin het vlees werd behouden bevorderden de verspreiding van de bacteriën.
In Marokko werden voor Eid ul-Adha 5,5 miljoen dieren geslacht. De ONSSA kreeg 1449 klachten binnen waarvan 670 met betrekking tot de verkleuring van het vlees.
Afrika Cup 2025: dit zijn de 24 landen die gekwalificeerd zijn voor Marokko
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokko opent grenzen voor olijfolie
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
Designprijs voor elektrische mini-auto uit Kenitra
Marokkanen eisen meer rechten voor dieren
Grote brand verwoest textielfabriek in Tanger (video)
Arrestaties na gewelddadige rellen in Nador