Zoeken

Verwarde man valt taxi’s aan in Fez, kind gewond

2 augustus 2024 - 18:00 - Marokko

©

Een verwarde man heeft woensdagmiddag in Fez vier taxi’s aangevallen in de wijk Dokkarat in Fez. Hierbij raakte een kind gewond en werden verschillende auto’s beschadigd.

Volgens Al Omk gooide de man, die ongeveer veertig jaar oud is, grote stenen naar de taxi’s. Hij blokkeerde eerst de weg en veroorzaakte daarna barsten in de voorruiten. Een taxichauffeur greep in, hield de man tegen en waarschuwde de autoriteiten.

Lees ook: Taxichauffeur Soufiane zwaar mishandeld door klanten in Den Haag

Een van de chauffeurs vertelde aan het nieuwsmedium dat hij onderweg was naar Boujloud met klanten toen de stenen zijn voorruit raakten. De passagiers waren doodsbang en vluchtten uit de auto. De chauffeur vroeg zich af waarom de man alleen taxi’s aanviel en geen andere auto’s op de weg. Hij benadrukte dat de passagiers woedend waren over het incident.

Oumayma El Filali, taxichauffeuse, was onderweg met klanten toen ze werd verrast door de stenen die tegen haar voorruit vlogen. Een klein kind dat met zijn moeder in de taxi zat, raakte gewond. El Filali zei dat het incident paniek veroorzaakte bij haar en de klanten. Ze bleef meer dan een uur in shock in haar auto zitten. De moeder van het kind bracht hem naar een privékliniek voor behandeling, omdat de hulpdiensten niet snel genoeg ter plaatse waren.

Lees ook: Taxichauffeur in Tanger valt passagiere aan voor 1 dirham (video)

Verschillende taxichauffeurs in Fez hebben hun bezorgdheid geuit over deze "vijandige en wraakzuchtige acties" tegen taxi’s en chauffeurs. Ze roepen de autoriteiten op om in te grijpen en de nodige juridische stappen te ondernemen tegen de verdachte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team