Zoeken

Vliegtuig Air Arabia Maroc maakt gedwongen landing

20 augustus 2024 - 21:40 - Marokko

©

Een Air Arabia Maroc-vlucht van Tanger naar Barcelona moest vrijdag uitwijken naar Casablanca nadat het toestel in de lucht in botsing was gekomen met een vogel.

Het vliegtuig, een Airbus A320-200, werd gedwongen te landen op de luchthaven van Casablanca na de aanvaring met een vogel op ongeveer 3000 meter hoogte, meldt de gespecialiseerde website Aviation Herald. De landing verliep zonder problemen.

Lees ook: Ramp met vliegtuig Air Arabia ternauwernood voorkomen in Tanger

Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen materiële schade gemeld als gevolg van de botsing. Uit voorzorg heeft Air Arabia Maroc echter besloten het vliegtuig te vervangen. De passagiers konden hun eindbestemming, Barcelona, met zes en een half uur vertraging bereiken.

Lees ook: Passagiers Air Arabia Maroc aan lot overgelaten na noodlanding

Dit incident volgt op een ander voorval waarbij een vliegtuig van Royal Air Maroc zaterdag van de landingsbaan raakte op het vliegveld van Monrovia vanwege hevige regenval. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij verklaarde dat de luchthaven van Monrovia in een drassig gebied ligt, dicht bij een meer, en dat de weersomstandigheden die ochtend moeilijk waren, waardoor de baan gladder was dan normaal. Er is een onderzoek gestart naar dit incident.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team