Zoeken

Vlucht Casablanca-Montréal geannuleerd na ruzie om dekens

28 juli 2024 - 21:20 - Marokko

©

Een vlucht van Air Canada van Casablanca naar Montréal is vrijdagochtend geannuleerd na een conflict tussen het cabinehoofd en passagiers. De ruzie ontstond toen enkele passagiers om dekens vroegen om zich warm te houden.

Volgens passagier Jalal Belayane was de purser erg onbeleefd en schreeuwde ze tegen de passagiers. De purser gaf opdracht om het vliegtuig terug te sturen naar de gate en de vier passagiers die om dekens hadden gevraagd, van boord te halen. Uiteindelijk werden er zes passagiers verwijderd. Andere passagiers kwamen voor hen op en vertelden de autoriteiten dat de situatie anders was dan de purser beweerde.

Lees ook: Air Canada weigert meisje met hoofddoek

Na een vertraging van vier uur werd de vlucht geannuleerd. Passagiers werden ondergebracht in hotels in Casablanca, maar zonder hun bagage. De volgende dag konden ze alsnog naar Montréal vliegen, maar de ervaring had een negatieve impact op een aantal passagiers.

Lees ook: Paniek op vlucht Casablanca-Istanbul

Air Canada heeft bevestigd dat de vlucht is geannuleerd vanwege een "uitzonderlijk incident dat niet onze waarden van gastvrijheid weerspiegelt". Het bedrijf heeft excuses aangeboden en beloofd het incident te onderzoeken. Passagiers ontvangen een vergoeding van 1000 dollar en een korting van 500 dollar op hun volgende vlucht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team