Zoeken

Golf aan voedselvergiftiging slaat weer toe in Marokko

12 augustus 2024 - 07:00 - Marokko

©

Slechts enkele dagen nadat de eigenaar van een snackbar in Tiznit tot een jaar gevangenisstraf en een boete van 20.000 dirham werd veroordeeld voor het vergiftigen van 38 mensen, is er opnieuw een eetgelegenheid in dezelfde stad in opspraak geraakt.

Het aantal gevallen van voedselvergiftiging in Marokko neemt toe. Na een klacht van een burger tegen een restaurant in Tiznit heeft de politie een onderzoek ingesteld. De klager meldde dat hij symptomen van vergiftiging kreeg nadat hij in dat restaurant had gegeten. Een maand geleden werd hetzelfde restaurant al twee weken door de autoriteiten gesloten na de vondst van bedorven voedsel.

Lees ook: Eigenaar snackbar Tiznit vast na massale voedselvergiftiging

De gezondheids- en milieu-eenheid van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bescherming zal een eindrapport opstellen. Op basis daarvan kunnen de veiligheidsdiensten en andere bevoegde autoriteiten passende sancties opleggen. Het restaurant riskeert een definitieve sluiting en een boete omdat het zich niet aan de geldende regels houdt. De eigenaar kan zelfs een gevangenisstraf krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team