Zoeken

Vrouw steekt vader neer omdat ze geen hoofddoek mag dragen

20 oktober 2024 - 12:10 - Wereld

©

Een 23-jarige Franse vrouw, bekeerd tot de islam, is door de rechtbank in het Franse Nantes veroordeeld voor het neersteken van haar vader. Ze zou hem hebben aangevallen omdat hij haar verbood een hoofddoek te dragen.

Angelina was na haar bekering tot de islam duidelijk veranderd. Overtuigd dat ze door haar familie was "verstoten" omdat ze "met mensen van andere etniciteiten en kleuren omging", leefde ze op straat, meldt Le Parisien. "Ik heb zelfs in de moskee geslapen", verklaarde ze vanuit de beklaagdenbank. Angelina heeft een diploma Helpende Zorg en Welzijn en is nu zelfstandig ondernemer in de "ambachtelijke kaarsenmakerij".

Lees ook: Zoon cel in na mishandeling vader in Noord-Marokko

De feiten waarvoor ze wordt vervolgd, dateren van 12 oktober. Die dag ging ze naar het huis van haar ouders om "spullen op te halen". Gewapend met een mes was de blonde jonge vrouw "bereid om haar vader te doden als hij haar niet zou laten gaan". Angelina stak haar vader met een mes in Rezé omdat hij haar verbood "een hoofddoek te dragen". De dag voor deze poging tot moord had ze ruzie met haar moeder Nathalie. "Opzij of ik steek je neer", zou ze volgens haar zus hebben geroepen.

Angelina is ervan overtuigd dat haar ouders "niet van haar houden". "Ze willen gewoon dat ik naar de gevangenis ga en dat ik geen moslim ben", herhaalde ze woensdag tijdens haar proces. Haar ouders spreken dit tegen. "We hebben altijd van haar gehouden, we hebben haar nooit verstoten", snikten ze voor de rechter. "Toen ze klein was, had ze bronchiolitis, ze is bijna gestorven", herinnerde haar vader zich, die nog steeds een litteken in zijn nek heeft van de steekwond. Het echtpaar maakte zich alleen zorgen over waar hun dochter "sliep" en dat ze "geen antwoord kregen op hun e-mails en sms’jes".

Lees ook: Moord in Fez: zoon doodt vader met hamer

"Radicalisering begint altijd met een breuk met de maatschappij, met de ouders", zei de officier van justitie. "Als mijn dochter dezelfde ontwikkeling zou doormaken, zou ik niet beter zijn dan meneer of mevrouw... Ik zou verloren zijn", voegde hij eraan toe, voordat hij achttien maanden gevangenisstraf eiste, waarvan de helft voorwaardelijk. Uiteindelijk veroordeelde de rechtbank de voormalige verkoopster en schoonmaakster tot tien maanden gevangenisstraf, plus 26 maanden voorwaardelijk, met de verplichting om een behandeling te volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team