26 augustus 2011 - 12:00 - Marokko
Een Marokkaanse vrouw van ongeveer vijftig jaar oud, heeft zichzelf in brand gestoken op maandag te Ceuta, nadat ze zich had bespoten met medische alcohol. Zij werd op 40% van haar lichaam verbrand.
De vrouwen-muilezel die goederen tussen Ceuta en Marokko vervoerde, zou zichzelf hebben verbrand in reactie op het gedrag van de eigenaar van een magazijn die zou hebben geweigerd zijn prijzen te verlagen. Volgens andere bronnen was de oorzaak een woordenwisseling met de orderdiensten, meldt de krant Al Massae.
Het slachtoffer werd in een kritieke toestand naar een ziekenhuis te Ceuta gebracht vanwaar ze naar het Universitair Ziekenhuis Virgen del Rocío in Sevilla is overgeplaatst. Daar wordt ze onder kunstmatige beademing in leven gehouden.
Net als zij smokkelen er bijna 25.000 vrouwen-muilezels dagelijks goederen tussen Ceuta en Marokko. Iedere vrouw kan tot 80 kilogram aan goederen dragen voor de rekening van Spaanse en Marokkaanse smokkelbaronnen.
De "magazijn-huizen" van Trajal zijn naar verluidt de grootste markt van smokkelgoederen in Noord-Afrika. Elke dag om acht uur ’s ochtend worden duizenden Marokkanen voor deze magazijnen met goederen geladen. De meest robuuste van hen gaan drie tot vier keer per dag de grens over voor 5 of 10 euro de reis. Regelmatig worden deze vrouwen onderweg verstikt door hun goederen.
Spaanse TikTokster geeft reistips voor Marokko: "Opgelet voor taxi-trucs!"
In Marokko geproduceerde auto is nummer 1 in Europa
Komt miljardair Elon Musk naar Marokko?
Yassin in rolstoel en dakloos: "Ik leef in angst"
Massale veiligheidsversterking in Belyounech
Zineb Hattab, eerste vegan sterrenchef van Zwitserland
Spaanse TikTokster geeft reistips voor Marokko: "Opgelet voor taxi-trucs!"
Komt miljardair Elon Musk naar Marokko?
Yassin in rolstoel en dakloos: "Ik leef in angst"
Massale veiligheidsversterking in Belyounech
Zoveel zal tunnel Marokko-Spanje kosten
Woede in Marokko om vacature voor verpleegster "zonder hoofddoek"
Transavia lanceert nieuwe vlucht naar Marokko
Informele sector in Marokko groeit, overheidsbeleid faalt