23 april 2021 - 18:20 - Wereld
In de Spaanse steden Sebta en Melilla zijn illegale wapenfabrieken ontmanteld door de Spaanse politie. De vuurwapens die hier werden gemaakt zouden aan Marokkaanse drugshandelaren zijn verkocht. Er zijn verschillende werknemers van de clandestiene fabrieken gearresteerd.
Afgelopen zondag werden er bij de illegale wapen-sweatshops invallen gedaan tijdens een goed gecoördineerde actie van de Spaanse politie. Ze troffen er grote hoeveelheden Kalasjnikov-geweren, pistolen en machinegeweren aan. Ook zijn er documenten gevonden waaruit blijkt dat er wapens zijn verkocht aan Marokkaanse drugscriminelen in Sebta en Melilla. Via hen zouden de illegale vuurwapens ook in Marokko terecht komen.
De invallen in de Spaanse enclaves maakt de discussie in Sebta en Melilla over de veiligheid weer actueel. In een interview met de krant Assabah zegt de voorzitter van de Vereniging voor de Grote Rif en Mensenrechten, Saïd Chramti, dat de illegale wapenproductie in de Spaanse steden bijdraagt aan een toename van de criminaliteit in de regio.
Verschillende verenigingen roepen de Marokkaanse autoriteiten op om beter te controleren op vuurwapens bij de grensovergangen bij Sebta en Melilla. In de Spaanse enclaves hebben het afgelopen jaar meerdere schietincidenten plaatsgevonden tussen leden van rivaliserende drugsbendes.
Marokkaanse Muay Thai-vechters in actie op ONE-gala
Donald Trump legt invoerrechten op, Marokko ook getroffen
Walid Regragui ontslagen? Marokkaanse voetbalbond reageert
Auto rijdt café binnen in Tanger, meerdere slachtoffers (video)
Indrukwekkend Russisch zeilschip meert aan in Agadir
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Algerije zwicht over Sahara voor herstel banden met Frankrijk
Zwitserse post spreekt nu ook Arabisch
EasyJet serveert tajine als dessert
Robot met kaftan in straten China (foto’s)
In Marokko geproduceerde auto is nummer 1 in Europa
Saoedi-Arabië’s Eid aankondiging voedt twijfel
Canadezen verruilen Verenigde Staten voor Marokko