Zoeken

Wapenlading voor Israël: Marokko onder druk om schip te blokkeren

4 juni 2024 - 09:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse front ter ondersteuning van Palestina en tegen de normalisering met Israël blijft waakzaam en heeft opgeroepen tot actie van de Marokkaanse regering om een lading wapens op weg naar Israël te blokkeren.

De groep heeft informatie verkregen over een schip, de "Vertom Odette", dat onder Luxemburgse vlag vaart en eigendom is van een Japanse firma. Het schip vertrok op 18 april vanuit India en zou volgens verschillende rapporten wapens en munitie naar Israëlische havens vervoeren.

Lees ook: Druk op Marokkaanse regering om banden met Israël te verbreken

Met de wetenschap dat de "Vertom Odette" via de Straat van Gibraltar en de Middellandse Zee zal navigeren, heeft het Front de Marokkaanse regering opgeroepen om het schip de doorgang door Marokkaanse wateren te ontzeggen en passende maatregelen te treffen om te verhinderen dat het zijn bestemming bereikt. Ze dringen aan op een grondige inspectie van de lading van het schip. Indien er geen medewerking wordt verkregen, verzoekt de organisatie de Marokkaanse autoriteiten om het schip de toegang tot Marokkaanse wateren te verbieden.

Lees ook: Marokko reageert op Israëlische aanval op Rafah

Parallel hieraan heeft de Spaanse regering recent het schip "Marianne Danica" de toegang tot de haven van Cartagena geweigerd vanwege het vervoeren van 26,8 ton explosieve materialen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team