Zoeken

Weigeren rit kost taxichauffeurs nu geld én auto in Marokko

28 juli 2024 - 11:20 - Marokko

©

Taxichauffeurs in Marokko die weigeren passagiers naar hun gewenste bestemming te brengen, kunnen binnenkort rekenen op flinke boetes en zelfs de inbeslagname van hun voertuig. Deze maatregel is een reactie op de aanhoudende klachten van passagiers over chauffeurs die korte ritten weigeren.

De nieuwe regels, die naar verwachting op 20 augustus ingaan, zullen streng worden gehandhaafd om de kwaliteit van het openbaar vervoer te verbeteren en de rechten van consumenten te beschermen. Boetes kunnen oplopen tot honderden dirhams en auto’s kunnen minimaal 15 dagen in beslag worden genomen.

Lees ook: Taxi’s in Marrakech: toeristen welkom, Marokkanen niet

De autoriteiten willen hiermee de discipline en naleving van wet- en regelgeving in de taxisector verbeteren. Het doel is om ervoor te zorgen dat het openbaar vervoer veilig en efficiënt voldoet aan de behoeften van de burgers.

Lees ook: Taxichauffeurs Marrakech negeren locals voor toeristen

Er worden mechanismen ingevoerd om te controleren of chauffeurs zich aan de regels houden, waaronder het snel afhandelen van klachten van passagiers. De nieuwe maatregelen moeten een balans vinden tussen de rechten van chauffeurs en passagiers, met de nadruk op het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening en klanttevredenheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team