Zoeken

Yassine Kechta blikt terug op keuze voor Marokko

20 oktober 2024 - 23:50 - Sport

©

Yassine Kechta is een van de revelaties van Le Havre dit seizoen. De 22-jarige middenvelder, die de jeugdopleiding van de Franse club doorliep, heeft zich opgewerkt tot een vaste waarde in het eerste elftal en debuteerde recent zelfs voor het Marokkaans elftal.

Kechta brak door na de komst van een nieuwe directie en trainer Luka Elsner in 2020. In het seizoen 2022-2023 maakte hij de sprong van het reserveteam naar de Ligue 2. Na een blessure die hem vier maanden aan de kant hield, knokte Kechta zich terug en is hij nu een belangrijke speler onder trainer Didier Digard.

Lees ook: Eliesse Ben Seghir rechtvaardigt keuze voor Marokko

"De blessure was moeilijk te verwerken", vertelt Kechta in een interview met Foot Mercato. "Het was zwaar om te accepteren dat het zo lang zou duren." Door de blessure miste hij ook de Afrika Cup voor spelers onder 23 jaar met Marokko. Kechta beschouwt zichzelf als een "veelzijdige speler" die ondanks zijn geringe lengte het verschil kan maken met zijn technische kwaliteiten. "Ik probeer altijd een stap voor te zijn op mijn tegenstander", aldus Kechta.

De Atlas Leeuw is blij met zijn debuut voor Marokko. "Het was een geweldig gevoel. Iedereen was blij voor me, mijn vrienden en familie. Ik was gelukkig en trots." De keuze voor Marokko was voor hem vanzelfsprekend. "Al op jonge leeftijd had ik voor Marokko gekozen. Mijn eerste interland was voor de Onder 16, dus dat is al een tijdje geleden."

Lees ook: Soufiane Charraoui vertelt over keuze voor Marokko boven Nederland

Yassine Kechta hoopt met Marokko deel te nemen aan de Afrika Cup in 2025. "Met Oussama Targhalline aan mijn zijde, hopelijk", lacht hij. "Ik weet dat er nog werk aan de winkel is. Ik moet presteren, doelpunten maken en een goed ritme behouden om erbij te zijn, maar ik heb het zeker in mijn achterhoofd." De Marokkaanse international heeft een contract tot juni 2026 bij Le Havre en is niet van plan om snel te vertrekken. Mocht dat toch gebeuren, dan zou hij graag naar de Spaanse competitie gaan. "Dat is een competitie die bij mijn profiel en kwaliteiten past."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team