Zoeken

Soufiane Charraoui vertelt over keuze voor Marokko boven Nederland

16 september 2024 - 10:30 - Sport

©

Futsalspeler Soufiane Charraoui heeft openhartig gesproken over zijn beslissing om voor het Marokkaans zaalvoetbalelftal te spelen in plaats van voor Nederland, het land waar hij geboren is.

Charraoui, geboren in Rotterdam, kreeg een uitnodiging voor het Nederlands elftal tijdens de voorbereidingen voor het EK futsal 2022, maar koos ervoor om de kleuren van Marokko te verdedigen. Deze keuze viel niet in goede aarde bij sommige Nederlanders. De 27-jarige speler legt uit: "Ik heb deze beslissing met mijn hart genomen. Marokko is mijn land. Ik voel me verbonden met hen. Al mijn vrienden in Nederland zijn Marokkaans en ze zijn erg trots op me."

Lees ook: "Marokko heeft de beste spelers ter wereld"

Sindsdien schittert Soufiane Charraoui met het Marokkaanse zaalvoetbalelftal. Hij speelde een belangrijke rol in de twee Arabische bekers die Marokko in 2022 en 2023 won, en in de derde Afrikaanse titel voor de Atlas Leeuwen. Met 7 doelpunten was hij topscorer tijdens de Afrika Cup futsal die in Marokko plaatsvond. In totaal heeft hij 31 doelpunten voor het nationale team gescoord. Zijn speelstijl, met goede connecties met teamgenoten en het vermogen om spelers uit te spelen en te scoren, maakt hem geliefd bij voetbalfans. Bondscoach Hicham Dguig rekent dan ook op Charraoui voor het WK futsal in Oezbekistan, dat van 14 september tot 6 oktober 2024 plaatsvindt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team