Zoeken

Youssef van ’Kamp Waes’ ontslagen na ongepaste berichten aan tienermeisje

9 juni 2024 - 17:45 - Wereld

©

Het Scheppersinstituut in Deurne heeft de samenwerking met ’Kamp Waes’-deelnemer Youssef Challouki (28) stopgezet. De leerkracht zou ongepaste berichten hebben gestuurd naar een 15-jarige leerlinge.

Youssef Challouki, die bekendheid verwierf door zijn positieve instelling in het tv-programma, zou de leerlinge hebben voorgesteld om af te spreken en seks te hebben.

Lees ook: Rapper Ali B voor de rechter in Nederland

De berichten werden door het meisje aan haar ouders getoond, die vervolgens de schooldirectie op de hoogte brachten. De directie besloot daarop om de samenwerking met Youssef Challouki per direct te beëindigen. De leerlinge heeft psychologische bijstand gekregen.

Over de exacte inhoud van de berichten wil de school niet communiceren. "Er is een professionele fout gemaakt door meneer Challouki, waarna wij de samenwerking hebben stopgezet. Wij wensen daar verder niet over uit te wijden", aldus algemeen directeur Debbie Deblaere aan Het Nieuwsblad.

Lees ook: Sekstoerisme: Koeweiti voor de rechter in Marokko na dood jonge vrouw

Youssef Challouki zelf wil vooralsnog niet reageren op de zaak. Zijn advocaat bevestigt dat de arbeidsovereenkomst is beëindigd en dat zijn cliënt zal meewerken aan een mogelijk onderzoek door de politie of het parket.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team