Zoeken

Wie is Yusef Kaddur, Spaanse MMA-vechter en nauwe vriend van Koning Mohammed VI?

15 juli 2024 - 10:30 - Marokko

©

Yusef Kaddur, een MMA-vechter afkomstig uit Melilla, werd recent gezien naast Koning Mohammed VI tijdens een rit in een cabriolet in Noord-Marokko, waar de monarch momenteel van zijn vakantie geniet. Wie is deze atleet die een nauwe vriend van de Koning is geworden?

Momenteel verblijft Koning Mohammed VI in M’diq, een kustplaats in de regio Tanger-Tetouan. Beelden die op sociale media zijn verspreid, tonen de monarch in een cabriolet tijdens een bezoek aan Tetouan na de viering van Eid ul-Adha, meldt Vanitatis. Op de foto’s is Yusef Abdeselam Kaddur, een 39-jarige expert in mixed martial arts, te zien.

Lees ook: Koning Mohammed VI en MMA-vechter samen gespot in M’diq (video)

Yusef Kaddur, een in Melilla geboren Spanjaard, begon op jonge leeftijd met sporten zoals karate, zwemmen en atletiek. Later specialiseerde hij zich in mixed martial arts, waarin hij vele titels won, waaronder een medaille van het Olympisch Comité en een gouden medaille van de stad Melilla. Aan El Faro de Melilla vertelde hij dat hij "gedwongen" was Spanje te verlaten om nieuwe doelen te bereiken. Zo kwam hij in Marokko terecht, waar hij zes keer kampioen werd.

Na zijn succes in Marokko keerde Kaddur terug naar Melilla om zijn eigen MMA-school op te richten. Hij wilde andere atleten opleiden en hen helpen ook titels te winnen. In die periode ontmoette hij de broers Azaitar, eveneens MMA-vechters en sinds 2018 goede vrienden van Koning Mohammed VI. Zij introduceerden Kaddur bij de Koning. In december 2022 werd hij opnieuw gezien naast de monarch, de overwinning van Marokko op Spanje tijdens het WK in Qatar vierend in de straten van Rabat.

Lees ook: Koning Mohammed VI in M’diq (video)

Sindsdien behoort Kaddur tot de intieme vriendenkring van Mohammed VI. Aanvankelijk werd hij gezien als een lijfwacht, maar zijn rol lijkt meer op die van een vertrouweling. Na zijn verblijf in M’diq zal Koning Mohammed VI, zoals gebruikelijk, het tweede deel van zijn zomervakantie doorbrengen in Al Hoceima.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team