Zoeken

Zelfmoordpoging Dounia Batma? Zus hekelt leugens!

19 oktober 2024 - 21:20 - Cultuur

©

De geruchten dat Dounia Batma een zelfmoordpoging heeft gedaan in de gevangenis vanwege haar psychische toestand zijn vals, meldt de zus van de Marokkaanse zangeres.

"Het zijn slechts geruchten en Dounia maakt het goed. Informatie moet rechtstreeks van ons komen", aldus haar zus, die de pers en het publiek oproept geen aandacht te besteden aan geruchten en alleen informatie van de familie te vertrouwen.

Lees ook: Dounia Batma wacht in gevangenis op koninklijke interventie

Enkele dagen geleden plaatste de familie van de zangeres een video en foto’s van een oude fotoshoot op Instagram, blijkbaar gemaakt vóór Dounia’s gevangenschap, in een poging de geruchten over haar zelfmoord de kop in te drukken. Op een van de nieuwe foto’s is de zangeres te zien in een mosterdgele Marokkaanse kaftan. Haar zussen, die haar sociale media-accounts beheren, bevestigen dat het goed met haar gaat en dat het gerucht over haar zelfmoord niet waar is.

Dounia Batma werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 dirham in de zaak "Hamza mon Bb". Afgelopen januari arresteerde de gerechtelijke politie de zangeres in een appartement aan de Moulay Youssef-boulevard in Casablanca, waar ze haar toevlucht had gezocht nadat ze had vernomen dat het vonnis tegen haar zou worden uitgevoerd. Ze werd vervolgens overgebracht naar de gevangenis van Oudaya in Marrakech om haar straf uit te zitten.

Lees ook: Datum vrijlating Dounia Batma uit gevangenis bekend

De zangeres heeft herhaaldelijk om koninklijk pardon gevraagd. Haar advocaten hadden daartoe juridische stappen ondernomen, maar de rechtbank wees het verzoek af. Dounia Batma zal naar verwachting in januari 2025 vrijkomen.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team