Zoeken

Zoon hoge ambtenaar krijgt 30 jaar cel in Marokko

30 september 2024 - 23:50 - Marokko

©

De zoon van een parlementslid in Marokko is in hoger beroep veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor de moord op een jonge ondernemer. Eerder kreeg hij levenslang, maar de straf is nu verlaagd. De schadevergoeding die hij moet betalen blijft ongewijzigd.

De zaak begon in november 2022 toen een verkoold lichaam werd gevonden op een braakliggend terrein nabij Agadir. De politie startte een onderzoek en kreeg waardevolle informatie van de inlichtingendienst DGST, waardoor ze het slachtoffer, de vermoedelijke dader en het motief konden identificeren.

Lees ook: Marokkaanse agent beboet eigen zoon en oogst lof

Het slachtoffer was een 20-jarige ondernemer die actief was in de e-commerce. Zijn familie verklaarde dat hij zaken deed met de 27-jarige zoon van een parlementslid uit de regio, die hem meer dan 3 miljoen dirham schuldig was. Deze man was de laatste persoon met wie het slachtoffer telefonisch contact had en met wie hij een afspraak had.

Op basis van de autopsie en DNA-analyse ontdekten de onderzoekers dat de verdachte en het slachtoffer elkaar voor het laatst hadden ontmoet in een landelijk gebied bij Agadir. De zoon van het parlementslid mishandelde en wurgde de ondernemer met een rubberen kabel en legde het lichaam vervolgens in de kofferbak van zijn auto. Hij reed naar een braakliggend terrein, overgoot het lichaam met een brandbare vloeistof en stak het in brand.

Lees ook: Politierazzia op villafeest in Marrakech: zoon van politicus ontsnapt

De verdachte werd gearresteerd en vervolgd voor moord met voorbedachten rade. Na zijn arrestatie diende de verdediging een medisch attest in waaruit bleek dat hij leed aan schizofrenie en verzocht om zijn opname in een psychiatrisch ziekenhuis. De rechter verwierp dit verzoek, omdat hij een medisch rapport had waaruit bleek dat de verdachte zowel lichamelijk als geestelijk gezond was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team