Zoeken

Zorgwekkende verdwijning Mohamed El Aiyate

30 augustus 2024 - 15:30 - Wereld

©

Mohamed El Aiyate, een bekende figuur in de Franse regio Oise en voormalig kandidaat bij de laatste parlementsverkiezingen, wordt sinds vrijdag vermist.

El Aiyate was werkzaam als chauffeur tijdens de Olympische Spelen van Parijs 2024, waar hij VIP’s zoals Zinédine Zidane, Serena Williams en prins Fayçal ben al-Hussein van Jordanië heeft begeleid. Het parket van Beauvais heeft een onderzoek geopend naar zijn verontrustende verdwijning.

Lees ook: Verontrustende verdwijning Frans koppel voor kust Marokko

De 57-jarige El Aiyate, tevens actief als taxichauffeur en chauffeur voor chauffeursdiensten, is ook politiek actief geweest als kandidaat voor de Europese verkiezingen van 2024 en de parlementsverkiezingen van 2022 en 2024 in het tweede district van Oise, meldt France 3. Daarnaast is hij een betrokken lid van verschillende maatschappelijke organisaties, waar hij een sportschool en een "solidariteitsgarage" heeft opgezet.

Zijn familie sloeg alarm nadat ze hem dagenlang niet hadden gezien. Bij zijn huis in Goincourt vonden ze zijn deur open, samen met zijn identiteitspapieren, mobiele telefoon en auto, evenals een handgeschreven brief van El Aiyate zelf. Bezorgdheid groeit vanwege zijn diabetes en het onbehagen dat hij had geuit voordat hij verdween, aldus Frédéric Trinh, de procureur van Beauvais.

Voor de zoektocht naar Mohamed El Aiyate werden verschillende middelen ingezet, waaronder een helikopter, duikers, warmte-detecterende apparatuur en een speurhond, maar dat heeft tot dusver niets opgeleverd. Op dit moment lijkt de hypothese van een vrijwillige verdwijning het meest plausibel, volgens een magistraat die met TF1 sprak.

Lees ook: Zorgwekkende verdwijning Sihem in Frankrijk

Het onderzoek loopt door terwijl vrienden, familie en lokale autoriteiten zich blijven inspannen om meer duidelijkheid te krijgen over de plotselinge verdwijning van Mohamed El Aiyate.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team