Zoeken

Zware boete voor Algerije in shirt-rel met Marokko

10 oktober 2024 - 23:50 - Sport

©

De disciplinaire commissie van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) heeft haar oordeel geveld in de zaak tussen de Algerijnse voetbalclub USM Alger en de Marokkaanse club RS Berkane. De Algerijnse club krijgt een boete van 40.000 dollar.

Na het bestuderen van het dossier heeft de disciplinaire commissie van de CAF een boete van 40.000 dollar opgelegd aan USM Alger. De CAF oordeelde dat de annulering van de wedstrijden tussen de Algerijnse club en RS Berkane financiële schade heeft veroorzaakt. De Afrikaanse voetbalbond baseerde deze beslissing op "het opgeven van de wedstrijd", zoals beschreven in artikel 148 van het disciplinaire reglement.

Lees ook: RS Berkane shirts hit in Marokko

De uitspraak in deze zaak was oorspronkelijk gepland voor 15 mei, maar werd vijf maanden uitgesteld. Een ontmoeting in Bangkok tussen de voorzitter van de Algerijnse voetbalbond (FAF), Walid Sadi, en de voorzitter van de CAF, Patrice Motsepe, zou de reden zijn voor deze vertraging.

De FAF en USMA hadden beroep aangetekend bij het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS) om de beslissing van de CAF van 30 april, waarin de Algerijnse club werd uitgesloten van de wedstrijden tegen RS Berkane in de halve finale van de CAF Cup, te laten vernietigen. Het TAS verwierp dit beroep op 10 mei.

Lees ook: Marokko-Algerije: shirt-oorlog...

Op 26 april had het TAS ook al een spoedverzoek van de Algerijnse voetbalbond afgewezen om de beslissing van de CAF, die de shirts van RS Berkane met daarop de volledige kaart van Marokko inclusief de Sahara had goedgekeurd, "onmiddellijk op te schorten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team