Zoeken

Zware celstraf voor helikopter-drugsbaron uit Al Hoceima

6 september 2024 - 15:30 - Marokko

©

Een beruchte drugshandelaar in Al Hoceima, is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. De man gebruikte een helikopter om zijn drugsladingen te vervoeren.

De drugsbaron werd in juli gearresteerd nadat een helikopter met drugs aan boord was geland in de regio Tizi Tchen in de provincie Al Hoceima. Het onderzoek wees uit dat hij betrokken was bij grootschalige internationale drugssmokkel naar Europa, zowel over zee als door de lucht. Bij huiszoekingen werden grote sommen geld in vreemde valuta gevonden, vermoedelijk afkomstig van zijn illegale activiteiten.

Lees ook: Spanje-Marokko: helikopters, nieuw wapen van drugshandelaren

Het gebruik van vliegtuigen en helikopters voor internationale drugssmokkel vormt een grote uitdaging voor de Marokkaanse veiligheidsdiensten, de Koninklijke gendaremerie en de Koninklijke Strijdkrachten in het noorden van het land en het Rifgebergte. Daarom werken de Marokkaanse autoriteiten hard aan het verbeteren van hun technieken en strategieën om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Ze versterken de samenwerking met internationale instanties en verbeteren de detectiesystemen in de grensregio’s.

Lees ook: Narco-helikopters tussen Marokko en Spanje: 150.000 euro per vlucht

Enkele jaren terug ontdekten de veiligheidsdiensten een clandestien vliegveld in de buurt van Tanger dat werd gebruikt voor drugssmokkel. Het vliegveld, gelegen op een vlakte in de regio Hajr Nahl, was moeilijk te controleren vanwege de lage vlieghoogte van de kleine vliegtuigen die er landden. Mogelijk is dit vliegveld tientallen jaren gebruikt door drugsbaronnen voordat het werd ontdekt na een vliegtuigcrash die werd veroorzaakt door een overbeladen drugsvliegtuig. Twee jaar geleden stortten ook drugshelikopters neer in de buurt van Assilah en bij Ksar El Kebir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team