Zoeken

Zware straf voor jaloerse zoon van Marokkaanse vrouw in België

3 september 2024 - 23:00 - Wereld

©

De zoon van een Marokkaanse vrouw is in België veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor poging tot moord op zijn liefdesrivaal en een jaar voor het bezit van cannabis. Hij is het niet eens met de uitspraak en pleit voor een voorwaardelijke straf.

Corentin, geboren in een Spaanse enclave in Marokko uit een Vlaamse vader en een Marokkaanse moeder, kwam op 12-jarige leeftijd naar België. Enkele jaren geleden raakte hij betrokken bij een vechtpartij die bijna het leven kostte van een jongeman uit Brussel. Het incident vond plaats op 14 november 2020 in La Louvière, waar hij de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin aanviel en hem een rib brak. Het slachtoffer overleefde de aanval na een ziekenhuisopname.

Lees ook: Jaloerse man vermoordt minnaar van zijn vrouw in Marokko

Drie jaar later veroordeelde de rechtbank Corentin bij verstek tot zes jaar gevangenisstraf voor poging tot moord en een jaar voor het bezit van cannabis, meldt La Dernière Heure. Corentin is het niet eens met het vonnis en beroept zich op zelfverdediging en pleit voor een voorwaardelijke straf. Het Openbaar Ministerie is het daar niet mee eens. De officier van justitie beschrijft hoe de verdachte door twee vrienden werd geïnformeerd dat zijn ex-vriendin met een andere jongen was, een Brusselaar die ze via sociale media had ontmoet. "Hij stapte op een motor om de confrontatie aan te gaan met zijn rivaal. Hij sloeg hem, zwaaide met een mes dat hem door iemand anders was aangereikt en vluchtte", aldus de magistraat. Een tweede gevecht brak uit nadat hij talloze sms’jes had uitgewisseld met zijn ex-vriendin, die wilde afrekenen en hem zien. Gewapend met een mes stak hij de jonge Brusselaar neer.

Volgens Corentin zat het mes in de zak van zijn rivaal en greep hij het toen hij probeerde te ontsnappen. Hij beweert dat hij veel kleiner en minder gespierd is dan zijn rivaal. "Ik was woedend, ik sloeg hem met het mes in mijn hand", zei hij. Het Openbaar Ministerie spreekt deze versie tegen en stelt dat hij het wapen had gehouden dat hem tijdens het eerste gevecht was aangereikt.

Lees ook: Jaloerse man steekt Marokkaanse vrouw neer in VK, 24 jaar celstraf

Zowel de aanklager als de verdediging betwisten de bewering van legitieme zelfverdediging. Terwijl het Openbaar Ministerie eist dat de bij verstek opgelegde straf van zes jaar wordt bevestigd, vraagt de advocaat van de verdachte om een mildere straf voor deze vader van jonge kinderen. Het definitieve vonnis wordt over twee weken verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team