Zoeken

Zwembaden in Marokko leggen burkini-verbod op

30 juli 2024 - 21:20 - Marokko

©

In Marokko is ophef ontstaan over het verbod op het dragen van burkini’s in de zwembaden van sommige hotels. Moslimvrouwen voelen zich hierdoor gediscrimineerd en vinden dat hun recht om zelf te kiezen wat ze dragen wordt geschonden.

Elk jaar klagen veel moslimvrouwen over deze maatregel, die door sommige hotels en privéstranden wordt opgelegd. Ze zijn verbaasd dat hen de toegang tot zwembaden of stranden wordt geweigerd vanwege hun burkini, die ze dragen om religieuze redenen of om gezondheidsredenen, zoals bescherming tegen de zon.

Lees ook: Marokkaanse in burkini slachtoffer racisme door Franse toeristen in Marrakech

Op sociale media uiten veel mensen hun ongenoegen over dit verbod, dat zij zien als een schending van het recht op ontspanning en vrije tijd. Ze vinden het verbod op zwemmen in een burkini ongegrond en onlogisch. Argumenten dat burkini’s schadelijke stoffen zouden afgeven, worden van tafel geveegd met de opmerking dat deze kledingstukken van dezelfde materialen zijn gemaakt als gewone zwemkleding.

Lees ook: Amerikaanse in Marokko reageert verbaasd op burkini verbod (video)

Moslimvrouwen hebben het recht om te dragen wat ze willen, benadrukken de critici, en ze roepen hoteleigenaren en zwembadeigenaren op om dit recht te respecteren en een einde te maken aan deze discriminerende maatregelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team