Zoeken

Aanranding in Tanger onthult diepe morele crisis in Marokko

26 september 2024 - 08:00 - Marokko

©

De recente seksuele aanranding van een jonge vrouw in Tanger, vastgelegd op video en wijdverspreid op sociale media, heeft geleid tot verontwaardiging en bezorgdheid in Marokko. Psycholoog Yassine Amnay ziet dit incident als een symptoom van een diepe morele crisis in de Marokkaanse samenleving.

Amnay benadrukt dat de aanranding niet zomaar een op zichzelf staand incident is, maar een weerspiegeling van een breder probleem. De aftakeling van morele waarden en de erosie van maatschappelijke normen liggen ten grondslag aan dit soort gedrag. Hij wijst ook op de schadelijke perceptie van vrouwen als objecten van seksuele bevrediging, die bijdraagt aan het bagatelliseren van dergelijke daden.

Lees ook: 13-jarige jongen opgepakt voor gefilmde aanranding in Tanger

Het feit dat het slachtoffer vaak de schuld krijgt, bijvoorbeeld vanwege haar kleding of uiterlijk, toont volgens Amnay een alarmerend niveau van onwetendheid en diepgewortelde vooroordelen in een deel van de samenleving. Hij stelt dat dit incident een crisis van waarden blootlegt, waarin de mannelijke dominantie nog steeds de overhand heeft en vrouwen worden teruggedrongen tot een ondergeschikte rol.

De psycholoog merkt op dat de daders van deze misdaad waarschijnlijk psychologische problemen hebben, zoals een gebrek aan moreel besef en het onvermogen om de gevolgen van hun daden te overzien. Seksuele intimidatie is volgens hem een afwijkend gedrag dat wijst op een ernstige psychische onbalans.

Yassine Amnay benadrukt ook de impact van het incident op het slachtoffer. Een dergelijke gebeurtenis kan blijvende psychologische schade veroorzaken, zoals psychische problemen en een zenuwinzinking. Seksuele intimidatie, vooral wanneer het wordt vastgelegd en verspreid, is een ernstige schending van de privacy en menselijke waardigheid.

Lees ook: Opnieuw minderjarigen opgepakt na schokkende aanranding in Tanger

Om deze crisis van waarden aan te pakken, pleit de expert voor een herziening van onderwijs- en bewustmakingsmethoden. Hij vindt dat jonge generaties sterke morele waarden moeten worden bijgebracht en dat respect voor de waardigheid van vrouwen moet worden versterkt. Hij roept op tot een gezamenlijke inspanning van alle betrokkenen - familie, school, media en de samenleving als geheel - om deze problemen aan te pakken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team