Zoeken

Aardbeving in Marokko veroorzaakt door fosfaatwinning

29 september 2024 - 19:40 - Marokko

©

Op zaterdag werd een aardbeving met een kracht van 3,3 op de schaal van Richter geregistreerd in de regio Beni Mellal-Khenifra, met name in Beni Oukil, tussen de steden Fquih Ben Salah en Khouribga.

Volgens Nasser Jabbour, directeur van het Nationaal Instituut voor Geofysica (INGP), dat verantwoordelijk is voor seismische monitoring in Marokko, is deze aardbeving niet van natuurlijke oorsprong, maar veroorzaakt door de winning van fosfaat.

Lees ook: Reeks aardbevingen schudt Rif-regio wakker

De beving vond plaats om 12.00 uur en het epicentrum lag in de buurt van Beni Oukil, ongeveer 20 kilometer van de steden Oued Zem en Fquih Ben Salah. Verschillende inwoners van deze gebieden hebben bevestigd dat ze de beving hebben gevoeld.

Dit is niet de eerste keer dat er een dergelijke gebeurtenis plaatsvindt. In december vorig jaar werd ook al een aardbeving met een kracht van 3 geregistreerd in de regio Oued Zem.

Lees ook: Mysterieuze rook in Azilal opgehelderd

Jabbour legt uit dat de aardbeving van zaterdag werd veroorzaakt door een explosie in de regio die werd gebruikt voor de winning van fosfaat. Bij deze methode worden explosieven gebruikt, wat kan leiden tot seismische activiteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team