Zoeken

Abdelilah Benkirane haalt fel uit naar ElGrandeToto

14 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

PJD-leider Abdelilah Benkirane heeft scherpe kritiek geuit op de Marokkaanse rapper ElGrandeToto. Hij beschuldigde hem ervan een slechte invloed te hebben op de Marokkaanse jeugd.

Tijdens de opening van het 18e nationale jongerencongres van de PJD noemde Benkirane de rapper een "schoft" en verweet hij hem en andere rappers de jeugd te hebben "verdorven" om "de controle over ons land nu en in de toekomst te vergemakkelijken". Hij betwistte de bewering dat ElGrandeToto een positieve invloed heeft op jongeren en daagde Marokkaanse ouders uit om het tegendeel te bewijzen: "Als Toto zo goed is, neem hem dan mee naar huis, laat je kinderen van hem leren en geef ze de drugs die hij gebruikt!"

Lees ook: ElGrandeToto schittert op concert voor Palestina (video)

Abdelilah Benkirane richtte zich ook tot de Marokkaanse jeugd en hun ouders: "Jonge Marokkanen, vaders, moeders, zijn jullie wel helemaal bij zinnen om naar de concerten van deze clowns te gaan? Deze schoften zouden naar het strand moeten gaan met de drugsverslaafden en zich daar aan hun activiteiten moeten overgeven. Ze hebben niets te maken met het Marokkaanse volk of de Marokkaanse familie."

De PJD-leider bekritiseerde ook de regering: "Ik zal het nu zeggen tegen onze staat en ons volk. Deze politieke partijen die ons mensen als ElGrandeToto en zijn trawanten brengen, wat is hun bedoeling? Hun doel is om onze Marokkaanse jeugd te bederven, zodat het makkelijker wordt om ons land nu en in de toekomst te controleren."

Lees ook: Homoseksualiteit, overspel... in Marokko: Abdelilah Benkirane waarschuwt

De voormalige premier noemde de groeiende populariteit van publieke figuren als ElGrandeToto "onaanvaardbaar" en zei dat ze "schoften zijn die schoften voorbereiden voor de Marokkaanse jeugd". Hij vindt dat ElGrandeToto en soortgelijke personen geen plaats hebben in de Marokkaanse samenleving. "Toen Hassan II de Groene Mars organiseerde, deed hij geen beroep op schoften als Toto!"

Benkirane vervolgde: "Toen Hassan II de Groene Mars organiseerde, zei hij dat God, de Profeet en de Koran met ons waren. Hij verspreidde de Koran onder het volk en gaf opdracht tot de toepassing van de sharia. Als een stel zich schuldig maakte aan onzedelijk gedrag, werden ze gegeseld. God heeft dit moment laten aanbreken toen [minister van Justitie] Ouahbi nog jong was..."

Lees ook: ElGrandeToto geeft aftrap voetbalwedstrijd met Achraf Hakimi (video)

Volgens de politicus is ElGrandeToto het tegenovergestelde van "rechtvaardige mensen" zoals Youssef Ibn Tachfin, de "grote koningen" en verschillende leiders uit het verleden die Marokko door de geschiedenis heen hebben beschermd. Hij hoopt dat de Marokkaanse jeugd zal bestaan uit "rechtvaardige mensen" en riep de jongeren van de PJD op om de "rechtvaardigen van vandaag, morgen en de toekomst" te zijn om de uitdagingen aan te gaan "die alleen God kent". Hij waarschuwde: "God rechtvaardigt het werk van de corrupten niet."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team